T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Safranbolu Devlet Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Safranbolu Devlet Hastanesi

Çalışma, ziyaret saati ve kuralları için tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 30/12/2019

POLİKLİNİK ÇALIŞMA SAATLERİ

09:00 - 12:00  - 13:30 16:00

DEĞERLİ ZİYARETÇİ VE REFAKATÇİLERİMİZ;

Hastalarımızın hastanede kaldığı süre içerisinde; yakınlarından destek alması ve sevdikleri ile görüşmesinin iyileşme sürecine olumlu etkide bulunacağının bilincindeyiz.  Hastanızın sağlığı ve kendi sağlığınız için aşağıda belirtilen konulara özen göstermenizi rica ederiz.

ZİYARET KURALLARI

Hastanemizde ziyaret saatleri; hafta içi ve hafta sonu 12:30-13:30, akşam 18:30-19:30 saatleri arasındadır.

Ziyaret konusundaki olağan dışı durumlarda (acil yatan hasta), lütfen supervizör hemşire ile iletişime geçiniz.

10 yaşından küçük çocukların vücut direnci düşüktür. Çocuğunuzun sağlığını korumak adına ziyarete getirmeyiniz.

Hastanemizde hastalarımıza özel diyet programı uygulamaktayız. Odalara dışarıdan yiyecek ve/veya içecek sokmayınız.

Enfeksiyon riski sebebiyle odalara canlı çiçek kabul etmemekteyiz.

Ziyaretiniz esnasında hijyen açısından hasta yataklarına oturmayınız.

Ziyaretiniz esnasında el hijyeni, sizin ve hastanız için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle hasta odalarında bulunan el dezenfektanlarını ziyaret öncesi ve sonrası kullanmaya özen gösteriniz.

Ziyaret süresini her ziyaretiniz için 10 dakika ile sınırlandırınız.

Hastanede bulunduğunuz süre boyunca diğer hastalarımızın da konforu için rahatsızlık verecek hareketlerden kaçınınız. Cep telefonu kullanımı konusundaki uyarıları dikkate alınız.

Hastanızın ziyaret ve/veya refakatçi kabulü doktor tarafından yasaklanmışsa, onun sağlığı için bu kurala uyunuz.

REFAKAT KURALLARI

Hastanızın ve diğer hastaların sağlığı için; odalarda sadece 1 refakatçinin konaklamasına izin verilmektedir.

Akşam saat 20:00 itibari ile odada sadece hasta refakatçisi bulunmalıdır.

Hasta Vizit' saat 08:00’de başlayacak olup, refakatçi vizitte  ve tıbbi bakım sırasında hastaların yanında bulunmamalıdır(Bilinçsiz hastalar hariç).

Hastalarımıza özel diyet programı uygulamaktayız. Refakat'iniz süresince sizin için ayrı refakatçi menümüz bulunmaktadır. Odanıza; dışarıdan yiyecek ve/veya içecek sokmayınız.

Hastanemizde hasta bakımı sadece tıbbi personelimiz tarafından sağlanmaktadır, hastaya herhangi bir müdahale yapmayınız.

Hastanemizin yoğun bakım bölümlerinde refakatçi uygulaması yoktur.

Aşağıdaki hususlara ayrıca özen göstermenizi önemle rica ederiz;

Hastanız ve diğer hastaların huzuru için odalar ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmayınız, gürültü yapmayınız. Cep telefonu kullanımı konusundaki uyarıları dikkate alınız.

Odalarda bulunan televizyonları başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanınız.

Refakatçi değişimleriniz de kat hemşiresini bilgilendiriniz.

ODA DÜZENİ

Hasta odaları düzenli olmalıdır.

Kahvaltı saat 06:00-07:00 arasında olup, 07:00’den sonra kahvaltı tepsisi görevli personel tarafından toplanacaktır.

Hasta dolaplarında yiyecek bulunmamalıdır.

İhtiyaç dışında lamba, klima, ve TV kapalı tutulmalıdır.

Hasta odalarında varsa tıbbi cihazlara dokunmamalıdır.

Hastalar servis hemşiresinin haberi olmadan asla dışarı çıkmamalıdır.