Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri
24 Ocak 2022

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Hakkında

Fizik tedavi ve rehabilitasyon, kişilerde kas, iskelet, sinir ve kalp sistemlerinde ortaya çıkan hastalıkların tedavisinin yapıldığı birimdir. Bu hastalıklar doğuştan gelişebildikleri gibi, sonradan da oluşabilmektedirler.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları hastalarda; sakatlık, hastalık, yaralanma ya da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel zorlukların tedavi edilmesine destek olan bir alandır. Farklı uygulama alanları bulunan fizik tedavide, fizyoterapist hastanın durumuna uygun tedavi programlarını özel olarak hazırlamaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Alanları Nelerdir?

Hastanelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon   servislerinin uygulama alanları; yanık sonrası rehabilitasyon, metabolik kemik problemleri, romatizmal hastalıkların tedavisi ve takibi, ortopedik rehabilitasyon ve spor yaralanmaları, pediatrik rehabilitasyon, kardiyak rehabilitasyon, akut ve kronikleşen ağrı tedavisi, doğumsal ya da sonradan ortaya çıkan eklem ve kemik bozuklukları, geriatrik rehabilitasyon ve nörolojik rehabilitasyonlar.

Hastalara ve hastalığa bağlı olarak, rehabilitasyon alanında uygulanan tedavi yöntemleri değişiklik göstermektedir. Bu tedavi yöntemleri, uzman doktor tarafından hastalara uygun bir şekilde özel olarak uygulanmaktadır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyonda; ilaç tedavisi, fizik tedavi ve terapötik egzersiz yöntemlerinden herhangi bir tanesi ya da tamamı hastalara uygulanabilmektedir.

Hastanemizde;

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerinde; 1 Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzman Doktoru, 2  Fizyoterapist, 1 Fizik Tedavi Teknikeri, 4 Hemşire çalışmaktadır.

10 Yataklı Elektro Terapi Salonu, 3 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Salonu,2 yataklı ESWT Salonu ve yatarak tedavi alan hastalarımız içinde Fizik Tedavi Kliniğimiz mevcuttur.